dissabte, 22 de novembre del 2008

Regal d'idees

Acabo d'arribar d'un curs que ens ha donat al Sant Crist de Balaguer, l' Albert Fonts -psicòleg- sobre formació del voluntariat. Érem uns 80 voluntaris i professionals de Càritas de tres diòcesis: La Seu d' Urgell, Solsona i LLeida.

Hi hauria moltes coses per comentar i considero que ha estat molt ric. Voldría regalar-vos algunes  idees que, en definitiva, són el pòsit que m'ha quedat, com en una bóta de bon vi.

-"Estima't, estima i no et caldrà ser egoista".

-"La societat actual és poc amorosa i ens ha fet creure que, com més tinguis i t'aïllis,  millor estaràs i ens ha portat a desconfiar dels altres; a voler gaudir sense compartir; a tenir por i a no fiar-nos dels qui ens envolten... quan, de fet, tots som semblants, tots necessitem dels altres i tots tenim ganes de viure amb goig i ser feliços!.

-"Ens hem de concedir temps, energia i relacions personals profitoses per poder carregar piles. Temps per poder ser conscients de com ens afecta el dolor i el treball en favor dels altres. Energia per no defallir, ja sigui bona alimentació, descans, lectura, formació, etc. I finalment, relacions personals en les que sigui  jo erl qui rep l'ajuda i l'atenció. Persones amb qui pugui parlar de mi, del que em passa i del que sento sense haver de fingir o dissimular, i si cal amb un professional que m'ajudi a posar nom al que sento i visc. En poques paraules, com més et coneguis i et valoris, més podràs ajudar els altres".

Ser voluntari( sigui del que sigui), necessita uns requisits per a fer-ho bé. Per a no deformar la idea matriu del voluntari. Aquest tipus de formació és essencial per ajudar-nos a tots.

Gràcies, Eduard!