divendres, 28 de novembre del 2008

Yoani Sánchez, la bloguera cubana


La popular bloguera Yoani Sánchez  va arrasar en els premis The Bobs 2008, que atorga la televisió alemanya Deutsche Welle, en emportar-se el guardó al millor weblog internacional i també al de el de Reporteros Sin Fronteras, que es decideix per votació, segons ha explicat l'agència EFE.

Aquesta és la notícia. Però és una notícia que a mi m' ha alegrat. Aquest blog el tinc entre els favorits i el segueixo quasi cada dia que escriu. El que ja no puc seguir (i tampoc m'interessa massa, la veritat) són els comentaris que cada dia reb. Hi han dies que té més de 3000 comentaris. Us heu adonat del que significa això?

Yoani Sánchez no ha pogut assistir a la cerimònia berlinesa per no tenir permís per a sortir del país , però ha expressat la seva satisfacció pel premi en declaracions a la plana  web en espanyol de la Deutsche Welle (www.dw-world.de/spanish).

Sánchez considera el premi com  un impuls als cubans par a emprar aquest sistema de comunicació i ha qualificat Generación Y como una espècie de "exorcismo personal para sacar fuera algunos demonios".

"Decidí abrir una bitácora para contar todo eso que nos pasa a los cubanos y que no aparece mencionado en los medios oficiales", va explicar Sánchez, qui  considera que gràcies a aquests mitjants s'ha "abierto una ventana para que a través de ella podamos salir al mundo".

Personalment crec que una de les coses més bones que té Internet és que les opinions personals més diverses i més distants entre si es poden escriure amb total llibertat i, també amb total llibertat, es poden rebatre.

Això és la democràcia i això ajudarà a fer indefectiblement les persones més lliures.

Per molts anys Yoani!!