diumenge, 11 de gener del 2009

Crim i bogeria

 

“El que s’ha desencadenat a Gaza és un crim de guerra i la bogeria d'un país. Israel no va esgotar els procediments diplomàtics abans d'embarcar-se en una altra terrible campanya de mort i destrucció".
Qui això escriu és un periodista israelià, Gideon Levy, cronista del diari Haaretz, ex portaveu de Shimon Peres quan era ministre de Defensa.

I és que no cal ser un defensor de la "causa palestina",  ni molt menys del pre modern fonamentalisme a l'estil Hamàs, per adonar-se que el que està succeint en aquests moments a Gaza és una veritable carnisseria. No es pot parlar tan sols de guerra quan "uns disposen de caixes de llumins i altres d'un arsenal de bombes", deia en aquests des el president del Brasil.

I no serà hora de que algú es torni a fer la pregunta de sempre: No seria ja hora que les Nacions Unides (dit d’una altra manera: els governs dels principals Estats del món mundial) creessin una força per parar aquest tipus de desastres de seguida que s’iniciïn a qualsevol part del món? Tot és qüestió de voluntat: en alguns cassos de “bona voluntat” i en altres, de “mala voluntat”. Dit d’una altra manera: quan es vol una cosa es fa i s’aconsegueix. Quan no interessa (i en aquest cas sembla que no interessa) no es fa ni s’aconseguirà mai.

I, entretant, ens anirem escandalitzant i omplirem els diaris de fotos de nens ensangonats.

Etiquetes de Technorati: ,