dissabte, 14 de febrer del 2009

Chávez, l’aprenent de dictador.

Primerament, dir que aplaudeixo amb les úniques dues mans que tinc (i si en tingués 4, també ho faria) l’expulsió de l’eurodiputat del PP, Luís Herrero, de Veneçuela. Si volia criticar alguna cosa del referèndum, o de Chávez, podia haver-se esperat a que acabés tot plegat. Hi anava com a observador, no com a comentarista de la COPE. Són tics típicament espanyolistes i colonialistes. Li està bé.

I una vegada dit això, també he de dir que té força raó en el fet de  que no es respecten els drets humans a Veneçuela i que la llibertat d’expressió és pot posar raonablement en dubte.

I m’explicaré:

Chávez ha aconseguit dividir el país en dos fronts irreductibles. El pitjor que pot fer un governant és atiar l’odi entre les persones, les classes socials i les races.

Ha aconseguit també que hi hagi a Veneçuela la inflació més gran de llatinoamèrica; que augmentés 12 vegades el deute extern del país i que Veneçuela tingués el dubtós honor de ser el país més car de tota la zona i amb la segona inflació més alta de tots els països del món.

Ha aconseguit acabar amb la sanitat veneçolana, que estava a un nivell acceptable anys enrere. La pobresa creix de forma alarmant al país i cada vegada es veuen més nens als semàfors per poder menjar alguna cosa.

Ha aconseguit controlar tots els poders públics i mira de controlar tots els mitjans de comunicació (si ha de tancar alguns canal de TV més crític del conte, ho fa sense miraments).

S’està emmirallant constantment en Fidel Castro, que darrerament més aviat no és exemple de res de bo. Ho omplert els país de cubans que no se sap ben bé què hi van a fer, si no és a enriquir-se.

Es vol perpetuar en el poder de forma indefinida. D’aquí el referèndum de demà. Això a mi em sona a alguna cosa: tics dictatorials? Borratxera de poder? Digueu-ne com vulgueu. Aquest és Chávez, un aprenent de dictador que, si pot,  es doctorarà aviat en l’assignatura “Dictadura para la ciudadanía”.

Espero que els veneçolans no li permetin!

Etiquetes de Technorati: ,,