dissabte, 7 de març del 2009

Un jutge amb sentit comú.


A Granada hi ha un jutge que s’ha fet molt popular per les seves sentències creatives, educadores i orientadores. Es diu Emilio Calatayud. És un jutge que aplica el sentit comú  i creu en les segones oportunitats. Diu que s’han de posar límits als fills.

Acaba de publicar un llibre: 'Reflexions d'un jutge de menors' (editorial Dauro), en què insereix un' Decàleg per formar un delinqüent '.

És molt interessant, i diu així:


1: Comenci des de la infància donant al seu fill tot el que demani. Així creixerà convençut que el món sencer li pertany.


2: No es preocupi per la seva educació ètica o espiritual. Esperi que arribi a la majoria d'edat perquè pugui decidir lliurement.


3: Quan digui paraulotes, rigui-li les gràcies. Això l’animarà a fer coses més gracioses.

4: No el renyi ni li digui que està malament quelcom del que fa. Podria crear complexos de culpabilitat.


5: Recolliu tot el que ell deixa escampat: llibres, sabates, roba, joguines. Així s'acostuma a carregar la responsabilitat sobre els altres.


6: Deixi llegir tot el que caigui a les seves mans. Cuidi que els seus plats, coberts i gots estiguin esterilitzats, però no que la seva ment s'ompli d'escombraries.


7: Discuteixi sovint amb el seu cònjuge en presència del nen, així a ell no li farà  massa mal el dia en que la família, potser per la seva pròpia conducta, quedi destrossada per sempre.


8:-Doni-li tots els diners que vulgui gastar. No arribés a sospitar que per disposar de diners és necessari treballar.


9: Satisfaci tots els seus desitjos, apetits, comoditats i plaers. El sacrifici i l'austeritat podrien produir frustracions.


10: Posi's de la seva part en qualsevol conflicte que tingui amb els seus professors i veïns. Pensi que tots ells tenen prejudicis contra el seu fill i que de veritat el que volen fer és fastiguejar.


"I quan el seu fill sigui ja un delinqüent, proclami que mai vàreu poder fer res per ell".

Si el voleu escoltar en una xerrada de 10 minuts aneu a la següent adreça:

http://www.youtube.com/watch?v=K2GTauJT5Vg

Etiquetes de Technorati: ,