dijous, 30 de juliol del 2009

Adolfo Strauch

"He arribat a creure que quan estàs a punt de morir et tornes més bondadós". Això diu l' Adolfo quan recorda ara, després de 30anys llarg de l'accident, aquells dies terribles. Treu importància a les coses. Diu que eren persones normals i que tots tenim dins nostre la solidaritat que aflora quan deixem que ho faci, perquè és allà: al més profund del cor. Que si et van traient elements, arribes al cor despullat, on l'ésser humà s'entrega per l'altre.

Del n0-res, diu ell, vam anar fent coses i fonamentalment vam aprendre a portar d'una forma diferent la transició entre la vida i la mort. Els nostres amics mort ens van donar la possibilitat de viure. Per això sento que la vida em pertany, sí, però també sento que els pertany a ells. Que el que jo faci o deixi de fer també obeeix a la seva voluntat.

El temps ha passat per a tots. som més vells però més serens. El que abans produïa dolor, ara produeix compassió i tendresa. Nosaltres és com si tinguéssim tres vides: abans dels Andes, amb els vincles i les relacions que teníem llavors. l'intensa transició a la muntanya, i la posterior, que conserva un cordó subtil que la uneix eternament amb la història inacabada de la muntanya.