divendres, 31 de juliol del 2009

Un acudit de vacances.

Avui m'han explicat un acudit que m'ha fet molta gràcia però que també m'ha fet pensar:

Un marit, ja una mica gran, sospita que la seva esposa està perdent l'oïda i vol fer una prova per comprovar-ho. Se'n va a l'habitació del costat on és ella i li pregunta: "Maria, em sents?". En no obtenir cap resposta, surt al passadís i li pregunta de nou: "Em sents?". Tampoc sent cap contesta. Llavors, finalment, decideix atansar-se al seu costat i li fa la mateixa pregunta: "Maria, em sents?". Llavors ella, ja una mica enfadada, li contesta: "Et dic que SÏ, per tercera vegada, pesat!"

A vegades no sentim perquè no escoltem.

A vegades escoltem però no sentim.

A vegades sentim però no escoltem.

A vegades ni sentim ni escoltem.

Sentir és una cosa i escoltar n'és una altra. A vegades sentim música, una conversa, etc però no hi prestem cap mena d'atenció perquè no ens interessa, perquè tenim el cap en un altre problema, perquè estem encaparrats amb les nostres cabòries.

I, com a l'acudit, a vegades pensem que la culpa és de l'altre i resulta que és únicament nostra, per falta d'atenció, perquè hem desconnectat, per estrès, per cansament...

Avui començo les vacances i penso descansar per poder recuperar forces, per poder escoltar millor i sentir el que em diuen les persones, la naturalesa, les flors, l'aire, les notícies dels diaris i de la ràdio. Sentir i escoltar, heus ací la qüestió!

En fi, miraré d'aprofitar aquests dies per viure la vida des de la pau, sense presses, amb més calma. Podré anar "A PEU" per la vida, com pretenia fer al posar el títol al blog. Anar a peu per poder observar millor la vida i treure'n les meves pròpies conclusions.

Bones vacances també als que em llegiu i que també en feu!

Etiquetes de Technorati: ,