diumenge, 20 de setembre del 2009

Mafalda: la filosofia del sentit comú.



Plata en los cabellos.
Oro en los dientes.
Piedras en los riñones.  
Azúcar en la sangre
Plomo en los pies.
Hierro en las articulaciones.
Y una fuente inagotable de Gas Natural.

¡¡¡¡Nunca se pensó que a partir de los 50 se pudiera llegar a tener

        tanta riqueza!!!!

Sóc un gran admirador de Quino perquè amb els seus personatges ens explica com és el món. Una frase de Mafalda, per exemple, ens explica més coses que tot un tractat d'economia. O, almenys, ens ho explica més clar i més breu.

Els còmics de Quino haurien de ser lectura obligada a les escoles i analitzar paraula per paraula les seves frases plenes de saviesa i sentit comú que, com molt bé tots sabem, és el menys comú dels sentits.

El món és molt complicat i l'economia, la política, les relacions humanes i lesa relacions internacionals cada vegada són més complexes i difícils d'entendre. Per això és tan necessari que vinguin els dibuixants i amb un parell de ninots i una frase ens diguin tot allò que d'altra manera és inintel·ligible.

Argentina hauria de fer president del seu govern a Quino. Veuríeu que anirien molt millor del que van ara! I el món mundial hauria de fer una estàtua més gran que la de la Llibertat a Mafalda, personatge entranyable que diu sempre al que pensa amb frases sàvies i sinceres tal com acostumen a fer els nens.

Tots plegats hauríem de deixar sortir el nen que tenim dins nostre, ésser menys complicats, més simples, més senzills, més tendres, més humans, més sincers...

 

Etiquetes de Technorati: ,,