dimarts, 10 de novembre del 2009

Cada dia més pamflets.

Pamflets n'hi ha hagut sempre, sobretot en situacions de falta de llibertat. Per això m'estranya una mica que actualment, amb la gran llibertat que proporciona internet, sembla que tornin amb gran furor escrits de tipus pamfletari. És clar que ara potser ja no es podria anomenar pamflet un escrit d'aquesta mena perquè no circula clandestinament, sinó que ho fa amb total llibertat.

Internet fa que qualsevol notícia, sigui vertadera o no, contrastada o no, circuli amb una gran rapidesa i creui el món en qüestió de minuts. I és d'això que vull parlar avui. cada dia rebo PPS, vídeos, notícies, mails, etc... amb escrits o notícies de tota mena i em sembla que moltes d'elles trobo que són de tipus pamfletari. I em sembla que cada dia proliferen més aquest tipus d'escrits, cosa que considero que és una llàstima.

No fa massa, va arribar-me un escrit del Primer Ministre d' Austràlia (que no he pogut contrastar enlloc) que carregava fort contra els emigrants que arriben a Austràlia i no es volen integrar. Avui, a les bústies del meu poble, hi hem pogut trobar una carta  basada amb aquest escrit, però adaptada a la nostra realitat catalana. La carta no té títol, però acaba amb l'adreça de correu següent laculturacatalana@yahoo.es  i es diu que volen crear un espai on puguem opinar. El mal és que no diu qui són, ni d'on són, no dóna cap més explicació.

El text com a tal, jo l'he trobat senzillament pamfletari perquè convida a marxar de Catalunya tot aquell que no es vulgui integrar a la nostra cultura. Potser en el fons estaria d'acord en algunes coses de les que diuen, però no en puc estar de cap manera amb les formes que empren. A més, sembla que posen al mateix sac tots els emigrants, cosa que considero un disbarat total, perquè una de les coses que considero que s'ha de fer és justament acceptar que cada un té el seu ritme i els seus "tempos" personals de cara a una futura integració al seu nou país. 

A vegades les formes ens poden treure tota la raó que puguem tenir en el fons, no us ho sembla?

Etiquetes de Technorati: ,,