dimecres, 12 de maig del 2010

El Rei s'ha refet ràpid.


Quatre dies després de ser operat, el rei ha sortit de l' Hospital. El Rei s'ha refet ràpid de la seva operació i, a més, ha sortit molt optimista i molt positiu de l' Hospital Clínic. Escoltant-lo, a un inclús li venen ganes d'operar-se, jejejeje... Tot ha estat meravellós i la sanitat pública és un orgull. Què bé no?

Hi ha una teoria psicològica que indica que l'empatia pot accelerar la curació de les malalties. Els pacients atesos per metges empàtics i atents es recuperen més ràpidament. El que han fet aquest investigació fins i tot arriben a asseverar que la grip pot durar menys d'un dia si tenim la sort de visitar un doctor molt empàtic; seria un remei més eficaç que qualsevol antigripal.

Es veu que el Rei es va trobar amb metges, infermeres i personal en general amb un grau d'empatia enorme perquè ha tardat poquíssim a que li donessin l'alta mèdica. A més, ha trobat empatia a tots nivells: a més de la família també un munt de polítics i autoritats de tot tipus l'han anat a visitar a qualsevol hora i sense haver d'esperar torn. Suposo que tot plegat ha estat una cura de salut enorme i una càrrega d'energia positiva.

Llàstima que no hagués hagut de fer cua. Llàstima que no hagi hagut d'anar a urgències. Llàstima que no s'hagi hagut d'esperar un mes per a fer-se una radiografia. Llàstima que no hagi tingut de compartir habitació amb una altra persona. Llàstima que no hagi hagut de suportar alguns mals humors dels que han de suportar la gent "normal i corrent"...

Llàstima! Perquè potser hauria vist que la sanitat pública no sempre és tan meravellosa.

Etiquetes de Technorati: ,,,,