dijous, 3 de juny del 2010

La "roja": Honor o "money"?

Aquests dies s'està parlant de les "primes" que cobraran els futbolistes espanyols de la selecció si guanyen el mundial. Es parla que cada futbolista podria arribar a guanyar 600.000 euros. Molt més que molts països bastant més rics que nosaltres...

Hi han hagut propostes d'alguns polítics i em sembla que creix una espècie de run-run de molts ciutadans que no estan d'acord amb que guanyin aquests diners en un clima de crisi econòmica com la que estem vivint. Alguns han parlat de "vergonya, d'excés i d'obscenitat", cosa que trobo que està força ben definida, encara que algú més s'hi podria apuntar en aquest tema d'estalviar diners públics. Perquè una cosa que no s'ha d'oblidar és que aquestes primes són diners públics. No haurien pogut estudiar fer una bona retallada també aquí?

Jo faria una proposta: com que parlen tant d'honor, jo els pagaria amb honor. Els donaria un pergamí a cada un que hi digués que han jugat amb Espanya. Y res més. Els que se sentin prou patriotes que hi vagin per defensar aquest dubtós honor i els que no en tinguin prou amb això, que no hi vagin. Per "money" ja juguen la resta de l'any.

Perquè ja sabem que són professionals i s'han de guanyar la vida amb això. Però no se la guanyen prou? No guanyen prou diners als seus clubs, que són qui realment els paguen (i generalment prou bé)?

O podrien fer una altra cosa, apel-lant als patriotisme que dèiem: que donin tot el que guanyin a ONG's i així la seva sang, la seva suor i les seves llàgrimes donarien una mica de profit a la societat.

 
Etiquetes de Technorati: ,