divendres, 4 de juny del 2010

Coses d'internet.

Internet és una gran eina. No ho podem negar!. És un mon obert, que s'expandeix com l'univers. Un món quasi infinit. Internet és una caixa on s'hi troba de tot. Quan hom necessita alguna cosa, va a aquest calaix meravellós, l'obre, remena una estona i, oh meravella!, allà hi ha allò que buscaves. Molt més del que buscaves! Allà hi trobes allò que ni coneixies i ni imaginaves.

Però aquest calaix extraordinari que és internet, aquest calaix de sastre, també es pot convertir en un "calaix desastre". Hi pot trobar tot el millor i tot el pitjor. Aquesta és una de les grandeses i misèries d'internet (com, per altra banda, passa amb altres coses) Per internet hi corren moltes veritats però també hi corren moltes mentides. Hi ha veritats, mitges veritats, mentides, rumors, informacions deformades, informacions autèntiques, milions de dades, títols i més títols, blogs i pàgines web a desdir...

I , a vegades, aquesta immensitat d'informació juga males passades. Us n'explico una que he descobert quasi sense voler. Resulta que tot sovint -i des de diferents llocs. m'arriba un text preciós, que sempre guardo esperant oferir-vos-el un dia. Sempre m'agrada compartir amb els amics coses que m'agraden i que considero que són útils, boniques, necessàries o imprescindibles.

Aquest text m'ha arribat amb diferents títols: "Porque no tengo DVD", "Desechando lo desechable", "Principio del vacío"...i potser encara amb algun altre més. I no només això: resulta que sempre m'ha arribat el text atribuint-lo a l'escriptor uruguaià Eduardo Galeano. Doncs, res d'això. Com us deia, avui he descobert que l'autor no és Galeano sinó que és MARCIANO DURAN, també uruguaià i que l'autèntic títol del tex és "Desechando lo desechable". El tex forma part d'un llibre seu que es diu "La cuestión es darse maña", si no ho he entès malament.

Resulta que sóc un gran admirador de Galeano i li he llegit força llibres i articles. Si no el coneixeu, us el recomano vivament perquè considero que és molt bon escriptor i, sobretot, és un bon analista de la realitat llatinoamericana, encara que no sempre estic totalment d'acord amb ell. Llegiu-lo i veureu que val la pena. Mai li havia llegit aquest text del qual parlem. Però com que escriu tant i a tants llocs, pensava que no era gens estrany que no el conegués! I també he de confessar que mai havia sentit a parlar de Marciano Duran i que per a mi ha estat un agradable descobriment i que , a partir d'ara, miraré de seguir-li el rastre.

Per tant, he volgut deixar clares les coses per bé de la veritat i perquè considero que està bé allò de que !a cadascú el que sigui seu". Si voleu llegir i gaudir d'aquest text tan bonic i amb el que m'hi sento molt identificat, podeu anar al següent link

http://www.marcianoduran.com.uy/?p=176

Etiquetes de Technorati: ,,