divendres, 1 d’octubre del 2010

De la foscor en surt una mica de llum.

images[2]Un dia d'aquests llegia fragments d'una carta que un dels miners que estan enterrats a 700 metres de profunditat en una mina xilena. És una carta dirigida a la seva esposa. Pensava fins a quin punt certes persones tenen un esperit tant positiu i lluitador; un esperit d'aquells que no donen res per perdut. És admirable poder conservar aquest esperit positiu en aquestes situacions i vull compartir alguns d'aquests fragments de carta amb vosaltres:

"No et molestis per mi. Passaré com pugui aquí sota. Corro dins de la mina on estem presos ".
"Lluitarem per viure i no esperaré assegut a que em salvin ".
"Ha canviat molt. Abans no li donava molt valor a res i només procurava anar vivint. Però ara és una persona molt profunda, es nota en les seves cartes ", comentava la seva esposa.

Emocionada, Angélica Álvarez, esposa d' Edison Peña, relata la forta connexió que ha format amb el seu marit en els últims dies. Des de les profunditats, el miner l'ha enviat dibuixos de  paisatges amb muntanyes, flors i un cotxe que ell mateix condueix, segons s'explica en les cartes que s'adjunta. "Estant aquí dins puc somiar", diu en una de les missives que ha rebut Angélica.

Tanta ha estat l'emoció d'aquests somnis, que el miner Peña li va demanar a la seva dona que capturés una foto del sol per recordar la llum del dia. Ella la va fer i després la va enviar a través d'una "paloma"(els aparells que fan servir per enviar-los coses).

En els dies d'espera, la dona va escriure un poema per al seu espòs.

“Mi vida es como mirar una ola al golpear la roca, y si tan sólo pudiera besar tu boca, y terminar con esta sed que me vuelve loca, que sólo tus besos pueden saciar”, diu una de les estrofes de l'escrit de Angélica.
Contenta, diu que ell es manté amb forces, a l'espera del seu rescat. "Té molta esperança, l'únic que vol és que el rescat sigui ràpid. No vol més foscor ", conclou.

I el que em va fer més gràcia: "Va demanar una foto del sol".

Etiquetes de Technorati: ,,


Etiquetes de Technorati: ,,