dissabte, 4 de juny del 2011

Elogi a l'amistat

Ha passat a Minas Gerais (Brasil). Actes com aquest que recollit d'un diari n'hi han al món cada dia. La llàstima és que no surten als diaris i no són massa coneguts. Els fets van anar així:

L'estudiant Lucas Ataíde Avelino, 17 anys, va impulsar el moviment que va culminar amb el raspat de cabell dels estudiants en una escola secundària a Governador Valadares (MG) degut a que un amic de la classe patia càncer.

Explica que al seu amic li van tremolar les cames en entrar a la classe i veure que la majoria dels estudiants de la seva classe s'havien afaitat el cap en solidaritat amb ell. Els estudiants es van rapar el cap de setmana i van sorprendre el seu amic el matí del dilluns en arribar aquest a l'aula. L'episodi va ser filmat i publicat a Internet.

"Ell es va quedar sense paraules. Va tenir un xoc i es va quedar amb les cames tremolant, de manera que estava molt emocionat ", va explicar el Lucas. Segons Lucas, el seu amic Arthur Gill va descobrir fa dos mesos que tenia un tipus de càncer anomenat sarcoma d'Ewing, "en trobar-li un bony després d'un tallat de cabells.

La iniciativa es va fer en considerar que l'amic de la classe estaria deprimit per la pèrdua del cabell després de l'inici de les sessions de quimioteràpia, per lluitar contra la malaltia. "Quan ens vam assabentar que tenia càncer, ens vam sentir molt tristos. Llavors vaig proposar que ens afaitéssim tots nosaltres el cap i la idea la van seguir 23 estudiants més. "Va començar les sessions de quimioteràpia fa un mes i el seu cabell va començar a caure fa més o menys una setmana", va dir l'amic. Professors del col.legi també es van unir ala iniciativa dels estudiants. L'estudiant encara haurà de sotmetre's a set sessions més de quimioteràpia a intervals de 30 dies. Entretant, ells l'acompanyaran amb el cap pelat.

http://noticias.uol.com.br/ultnot/multi/2011/06/03/04028D1B366AD4B11326.jhtm?colegas-de-aluno-com-cancer-raspam-a-cabeca-em-minas-04028D1B366AD4B11326