diumenge, 7 de juliol del 2013

Alí babà i els 4.000 lladres

Mapa de la corrupció a Espanya

El dia 23 de Juny publicava en aquest mateix blog  un apunt amb el títol de “Gent curiosa”, on em preguntava per què no es publica i s’investiga més a fons el que va dir el NEW YORK TIMES referent als comptes secrets a Suïssa i el frau fiscal d’alguns espanyols, tal com ha escrit el professor VICENÇ NAVARRO al seu blog?.

Inicialment havia publicat l’apunt –que havia recollit d’internet sense contrastar-lo- amb una llista de noms (del PP i d’altres partits) de defraudadors a Hisenda. Resulta que el mateix dia em va escriure un senyor (a qui no tinc el gust de conèixer) molt enfadat per haver publicat aquella llista, atribuïda al professor Navarro, i que m’exigia retirar immediatament del meu blog si no volia que em portés als tribunals ja que el mateix professor Navarro havia reconegut que li havien modificat l’article i hi havien afegit aquella llista apòcrifa. El primer que vaig fer va ser comprovar si era cert el que em deia aquell senyor i, efectivament, ho era. Vaig retirar de seguida la llista de noms però vaig deixar unes quantes frases de l’article perquè s’ajustava exactament a la intenció de fons del meu post: que la corrupció és molt gran i que caldria investigar-la molt millor. A vegades passen coses així i per internet corren coses que no són certes i, per tant, tots hauríem de ser més curosos amb les fonts.

Però, com deia, el fons de la qüestió segueix existint i ben vigent: Espanya s’ha convertit en un país de gran defraudadors i de grans lladres. Per això ja no podem parlar d’ “Alí babà i els 40 lladres” sinó que hem de parlar dels 4.000 i potser fins i tot dels 40.000… Alguns d’ells –ara sí- provats, comprovats i condemnats per la mateixa justícia. I cada dia en surten uns quants més!. I, cosa curiosa, podem comprovar que la gran part d’aquesta gent són dels dos partits més importants (com podeu veure a la imatge extreta de Wikipedia), amb trames molt ben organitzades, amb dobles comptabilitats, amb sobres, comissions, maletins i maletes plenes de diner negre.

Voleu passar una estona (amb el nas tapat, això sí, per no sentir la pudor que fan) per poder comprovar qui és tota aquesta patuleia?. Cliqueu aquí http://wiki.15m.cc/wiki/Lista_de_pol%C3%ADticos_condenados i trobareu tota la mostra fins l’any 2009 i en podreu seguir cada un dels cassos. 

La siguiente es una lista de políticos condenados.

El fiscal general del Estado Cándido Conde-Pumpido, reveló que en noviembre de 2009 se estaban tramitando un total de 730 causas contra cargos públicos por corrupción. PSOE y PP acumulaban entonces 464 del total de las causas (264 el PSOE y 200 el PP). En cuanto al resto de partidos políticos, Coalición Canaria acumulaba 43 causas, CiU 30, el Partido Andalucista 24, Izquierda Unida 20, el Grupo Independiente Liberal (GIL) 17, Unió Mallorquina 7, Esquerra Republicana de Catalunya 5, Bloque Nacionalista Galego 3 y PNV otras 3.[1][2]

En mayo de 2012 había en España 800 cargos públicos y políticos imputados en casos de corrupción y 100 de ellos fueron en las listas a las elecciones.[3]

A continuación se incluyen aquellos casos en los que ha habido condena por un tribunal. Para políticos imputados véase «Lista de políticos imputados» y para aquellos que han sido finalmente absueltos véase «Lista de políticos absueltos».

Ja veieu, un munt!. Però des del 2009 les coses han anat bastant pitjor i és justament ara que es comencen a destapar les olles més grans amb el Cas Bàrcenas, Gürtel, Caixa Bank, Caja Madrid, etc, etc. Tant de bo hi hagi jutges valents que facin la seva feina i llavors veurem com començaran a sortir malparats gent del PP, sobretot, amb un gran protagonisme de dirigents actuals o del passat més immediat. Protagonisme que, per més que vulguin amagar, no podran perquè les proves són tan evidents que ja no es creu ningú cap dels desmentits i dels silencis vergonyants que fan els actuals dirigents d’aquest partit corrupte que ja no gosen ni pronunciar alguns d’aquests noms tan il·lustres en les llistes del lladronici estatal. Em dóna la sensació que tindrem aviat grans sorpreses perquè alguns personatges no suporten gaire bé les reixes mentre veuen que alguns altres de la seva corda la campen tan alegrement a fora…