dijous, 12 de novembre del 2015

llibertaris, lliberticidis i mal educats

Aquest dies al Parlament de Catalunya hi veiem una mica de tot. Hi estem veient uns personatges –ben pocs, només 10- que diuen tenir un ideal llibertari. Són els de la CUP. Els respecto, com miro de respectar tothom que es faci mereixedor de respecte. Els idearis anarco-llibertaris són tan respectables com qualsevol altre ideari, però no acabo d’entendre’ls ni compartir-los perquè em temo que massa sovint els falta tocar de peus a terra. Tot i això segueixo respectant els seus punts de vista si, com fan, els exposen amb respecte i educació.

El que no acabo d’entendre és com, en un moment com l’actual, es pugui ser tan llepafils, tan purista, tan milhomes, com per voler-se fer valer per un preu molt més alt del que en realitat valen. És cert que el preu de les coses puja al mercat quan no n’hi ha amb abundància. Però també és cert que un dels perills que corren els paradistes és que, a fi de comptes, la gent faci números i deixi de comprar-los i se n’hagin d’entornar amb la mercaderia cap a casa i allà se l’hagin de menjar ells tots solets o espera que se’ls podreixi. A mi em dóna la sensació que aquesta bona gent de la CUP, en lloc de ser llibertaris, s’han tornat lliberticides. El seu concepte de llibertat no l’entenc ja que, per preservar-la diuen que l’han de matar. Deu diputats –que representes el que representen- s’atorguen el poder de negar les ànsies de llibertat de milers de persones que han depositat les seves esperances en un nombre de diputats força superior. Ja sé que això és la democràcia, però també sé que aquests manera d’entendre la llibertat fa de mal digerir en uns moments com els actuals on tota la potent maquinària d’un Estat com l’espanyol ens va en contra i mira d’aniquilar-nos i fer-nos caure el el més gran ridícul. No sé si s’adonen que els darrers canvis i les darreres lleis-mordassa fetes al seu gust i conveniència estan dirigits exactament contra gent com ells i per retallar llibertats personals i  públiques. Després que no es queixin quan entrin als seus casals llibertaris que la gent passa olímpicament d’ells…

Tenim llibertaris-lliberticides i tenim mal educats. Perquè no podem definir millor que una molt mal educada la diputada del PP Andrea Levy. fent gestos molt ostensius per cridat l’atenció, males cares, mastegant xiclet en plena sessió parlamentària i avui, per acabar-ho d’adobar. portant la manta per fer veure que venia a fer la migdiada al Parlament.  Ja ho destacava un diari ahir mateix quan deia que “la seva actitud ha estat d'allò més peculiar: mastegar xiclet de manera exagerada, tenir un posat prepotent, fatxenda i apàtic o gesticular exageradament en senyal de desaprovació”. D’això jo en dic simplement mala educació, males formes i menyspreu a un càrrec representatiu i remunerat. Si per ella anar al Parlament és avorrir-se, que es quedi a casa que segurament que hi estarà molt més confortable. Però que a fi de mes no para la mà perquè gent com ella no es mereix un sol euro de diner públic. I els seus correligionaris de bancada li podrien pagar classes d’educació, a veure si en treu algun profit.

Serà veritat allò de que cada país té els polítics que es mereixen? Potser sí. Cal pensar-ho una mica.