Seguint amb el tema d'ahir, vull explicar que he parlat moltes vegades amb amics musulmans del paper de la dona a l' islam, dels seus drets i del seu estatus social. Sempre hi ha hagut coses que no acabava d'entendre, sobretot veien la realitat d'alguns països musulmans. L'explicació que m'han donat aquests amics, que considero més entesos i intel·ligents, és que cada país és diferent i que les interpretacions de l' Alcorà són diverses, com ho són també les de la Bíblia.
Llegia fa un parell de dies que Souad El Hadri, la primera advocada musulmana en doctorar-se a la Facultat de Dret de València, realitza una nova lectura de l'Alcorà i la Sunna en el seu llibre 'Els drets de la dona a l' islam i el seu estatut personal al Magreb' .
Aquest llibre és la seva tesi doctoral i la va escriure per a desterrar les lectures masclistes predominants en la jurisprudència islàmica. Sobre aquesta qüestió, ha narrat que la seva tesi, reconeguda amb un Cum Laude, la va idear per a respondre al principal problema al qual s'enfronten les feministes musulmanes: existeix o no un principi d'igualtat a l' islam?. I la seua resposta és que sí. Per aquesta raó, se centra en la seva obra a rebutjar les "lectures masclistes i patriarcals" que han prevalgut sobre el llibre sagrat de l' islam i de la paraula de Mahoma.
Qui vulgui saber més sobre les opinions d'aquesta advocada, podrà trobar una bona entrevista a la revista CONSUMER
http://www.consumer.es/web/es/solidaridad/derechos_humanos/2008/04/19/176303.php
Considero que és ben interessant tot el que diu, sobretot quan, com deia en el post d'ahir, ens està arribant una gran onada d'integrisme a la que caldrà fer-hi front. I no estarà gens malament que els arguments vinguin dels propis musulmans....
Hola Jaume.
ResponEliminaMoltes gràcies per passar per el meu blog. De vegades un es troba amb coincidències, però tantes com aquesta vegada és difícil. Em trobo que has posat un escrit sobre les dones àrabs. Que tens un enllaç amb Pere Casaldàliga i que estàs treballant en un centre de discapacitats.
Estic llegint de nou "VENDIDAS" i acabo de llegir "MIL SOLES ESPLENDIDOS". Pere Casaldáliga és fill de aquí Balsareny, i jo també tinc un enllaç com el teu.
Del Centre també tenim alguna coincidència.
Jaume, si em permets faré un enllaç amb el teu blog.
Ha estat un plaer.Una abraçada.
Gràcies, Josep, també a tu. El plaer també ha estat meu. Ahir vair entrar al teu blog només de passada. Hi tornaré amb més temps...
ResponEliminaConec Balsareny i conec gent (molt bona gent) de Balsareny.
Ens llegirem, si Déu vol!