dimecres, 16 de maig de 2012

Liebster Blog Awards

 

Fa un parell de dies una amiga em deixa un comentari al meu blog i em diu que passi pel seu blog que hi ha un regal per a mi. Hi passo encuriosit i trobo que es tracta d’un premi molt especial que es diu Liebster Blog Awards. Sincerament he de dir que jo no en coneixia l’existència, però reconec que m’ha fet il·lusió -molta il·lusió- rebre’l. I me n’ha fet per dos motius:

Primerament pel fet de venir de meva amiga Ventafocs, que té el blog INTERESSANT (http://ventafocs-interessant.blogspot.com.es/ ) un blog ple de sensibilitat, poesia i que el llegeixo sempre amb molta complaença.

I un segon motiu és perquè aquests premis els donen els mateixos blogaires a altres blogs que, segons el seu criteri, s'ho mereixen. Funcionen com una cadena i el seu origen és imprecís, tot i que sembla que van començar a Alemanya. Quan un blogaire rep el premi (consistent en un "banner" amb un logo) l'ha d'enganxar al seu blog i llavors n'ha de premiar cinc més. Han de ser, això sí, blogs amb menys de 200 seguidors, i ha de publicar els seus noms i fer un breu comentari dels motius pels quals els ha premiat. Són uns premis humils i anònims que ja han donat la volta al món i que converteixen a qui els rep en premiat i jurat alhora, i suposen un petit reconeixement públic.

Tinc per costum llegir diàriament alguns blogs i en tinc a la llista un munt -tots ells molt interesants. que llegeixo quan puc. El món dels blogaires és un molt molt ric, molt interessant i molt divers. Justament per això sempre s’hi troben sorpreses agradables i sempre hi trobes algun blog que t’enganxa, a vegades sense saber massa per què, però el fet és que t’hi quedes i en fas casa teva amb el permís –o no- de l’amo. Justament aquí hi trobo la gràcia: hi entres quan vols; no cal saludar ni cal acomiadar-se (encara que sempre fa gràcia que et deixin algun comentari….); pots xafardejar tant com vols i pots estar d’acord o no amb el que hi diuen, però trobo que sempre és bo trobar punts de vista diversos que enriqueixen el propi.

He de dir que m’ha costat molt triar-ne només 5 perquè trobo que n’hi han molts que en són mereixedors. Alguns d’ells els hauria premiat però he vist que ja tenien aquest premi i tampoc és qüestió d’acaparar trofeus (això només ho pot fer el Barça!). Però, com que les normes diuen que se n’ha de triar només 5, ho faré esperant que també tots ells els faci il·lusió rebre el premi i segueixin la cadena si els plau fer-ho.

Els meus 5 blogs premiats són els següents:

1. ELNOUBURXETA

2. PAU A LA TERRA

3. IRÒNICAMENT

4. OLGA XIRINACS

5.TONI CASANY

Cada un d’aquest blogs és molt diferent dels altres en contingut, en estil, en maneres d’enfocar els temes. Cada un té la seva personalitat  i tots ells els considero molt interessants i enriquidors. Tots ells m’agraden molt.

Si els premiats voleu seguir la cadena heu de fer el següent:

1. Copiar i enganxar el premi al bloc, i enllaçar al blocaire que t’ho va atorgar.
2. Nominar als teus 5 blocs preferits (han de tenir menys de 200 seguidors) i deixar un comentari en els seus blocs per fer-los saber que van rebre el guardó.
3. Esperar que aquests blocaires passin el guardó a altres 5 blogs.

5 comentaris:

Ventafocs x ha dit...

Moltes gràcies per les teves paraules. Em va fer molta il.lusió donar-te'l, ja saps que al teu blog m'hi trobo com a casa. Una abraçada molt forta!

Olga Xirinacs ha dit...

Jaume, aquesta tria teva és com una flor de maig que em regales, esplèndida i blanca, humil i perfumada com la xeringuilla que recordo dels dies d'infant i de la que em feia corones. ¡Moltíssimes gràcies!

Saltim Salto Quántico ha dit...

Feia dies que havia de donar-te les gràcies però estava meditant sobre què escriure, ja que això de rebre premis em queda molt lluny. El premi del bloc "Pau a la Terra" és per a un munt de persones, que són les que surten al bloc ja sigui com a part dels post, ja sigui perquè han cedit escrits seus, etc. Per tant, és un premi en reconeixement a la tasca de tothom qui surt al bloc. Heus ací algunes: començant per Jesús i Maria (hi ha moltes entrades que en parlen), el papa Joan XXIII, la Mare Teresa de Calcuta, en Pere Casaldàliga, en Vicenç Ferrer i la Fundació, Mn. Jesús Huguet (també hi ha sortit), Mn. Josep Pleixats, els infants i els camperols pobres de Madagascar (i la ONG d'ajuda que organitza activitats perquè puguin anar sobrevivint), el Full "Fent Camí per la Segarra rural" i els seus promotors, el Full de l'Arxiprestat de Berga i promotors, el P. Hilari Raguer, el bisbe Nicolás Castellanos, la Custòdia Franciscana de Terra Santa, Sant Felip Neri, els meus coneguts de diverses religions, i un llarg etcètera.
Moltes gràcis de nou. Encara no he posat el logo al bloc i la notícia perquè estava pensant què hi havia d'escriure. Ara em sembla que ja ho tinc...

Jaume Pubill Gamisans ha dit...

Amigues Ventafocs,Olga i Saltim: Els premis són sempre molt subjectius i simplement són un petit reconeixement de que hi ha un fil invisible que ens uneix en els gustos i en els pensaments de fons. Per tant, a seguir endavant amb els vostres blogs respectius que jo seguiré entrant a casa vostra i llegint-vos amb delectació.
Una abraçada

Toni Cassany ha dit...

Benvolgut Jaume: Aquest premi fa il·lusió per inesperat, i perquè és popular en el sentit estricte de la paraula. Prové d'altres bloggers. Em disposo a continuar la cadena, amb molt de gust. Una abraçada.