Gustavo Zervino va ser un altre dels supervivents de l'accident dels Andes. Ha fet unes reflexions molt interessant com va ser allò i com ara ho podríem fer servir per a organitzar la nostra feina i la nostra vida:
1. Prioritzar les coses importants enfront de les accessòries. El que importava en aquells greus moments de supervivència era sobreviure, la resta, no importava.
2. El desconeixement de l'envergadura del repte que tenien davant. Això va fer que ho abordessin de forma inconscient, i amb una il·lusió realment pura.
3. LIDERATGE COMPARTIT pels 16 supervivents. Cadascú va tenir el seu moment i això va fer que tots se sentissin importants.
4. Tots tenien un OBJECTIU COMÚ: Salvar la vida i tornar a casa.
5. Cada supervivent va haver de donar el millor de si mateix. Hi va haver un compromís amb l'equip.
6. Acceptar cada persona com era, sabent que tots eren diferents.
7. Van tenir un plantejament COMPARTIT i OPTIMISTA de la situació. Compartit per tots.
8. El sentit de l' humor va ser un element clau de la supervivència. Havien de relativitzar la seva situació i divertir-se amb les anècdotes.
9. No hi havia victimisme. Sempre hi ha algú en pitjor posició. El SERVEI als altres va contribuir a tenir una visió més positiva.
Unes bones reflexions, no? Semblen de sentit comú, però moltes vegades les oblidem quan estem en un grup, treball, família, amics ...
No fa gaires dies va ser a Huelva per oferir una conferència sobre la 'Gestió de l'adversitat en temps d'incertesa'. Va assegurar que "tots tenim capacitat per tirar endavant, quan l'ésser humà treu la grandesa que té adormida i no fa servir mai", després que el passat dia 15 d'octubre es complissin 36 anys des d'aquest accident del que van sobreviure 16 persones i en van morir 29.
Aquest succés va ser "una demostració permanent de l'ésser humà, que a 4.800 metres d'alçada, passant des de -40 graus centígrads a 40 graus de calor, en una glacera on mai hi havia hagut un ésser humà, van poder aguantar 73 dies sense menjar, sense roba" , per la qual cosa, segons va defensar, "la crisi no existeix, són situacions per aprendre", així com que hi ha "tanta crisi com oportunitats".
Per Zervino, "l'ésser humà té capacitat per enfrontar-se a qualsevol situació i, segons siguin els estímuls, actuarà de forma diferent". Va afegir que "l'humà es queixa permanentment, mai no actua ni assumeix responsabilitats i tots tenim el mateix potencial, del qual cal aprendre ".
Al seu parer, "tots els éssers humans tenen un destí, una missió en la vida i aquesta experiència farà que s'acceleri l'aprenentatge interior de cada individu i que en poc temps ens tornem tots molt forts, perdent així la innocència de la joventut". Va afegir que "Alemanya la van destruir tota i dels fonaments van tornar a aixecar el que ara és. Això és un exemple de crisi".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari.